u2_logo es.sk_logo
[ROZHOVOR] Ivan "Dev1" Lazarov
[ROZHOVOR] Ivan "Dev1" Lazarov
Přidáno dne: 23.02.2014


Na začiatok by som ti chcel poďakovaÅ¥ za tvoj čas a myslím si že sa hneď do toho môžme pustiÅ¥. Určite Å¥a netreba veľmi predstavovaÅ¥, ale v krátkosti by si predsa len mohol povedaÅ¥ niečo o sebe.

Nieje zac, na rozhovor si vzdy rad najdem cas. Tak volam sa Ivan Lazarov, narodil som sa aj zijem v Bratislave. Vacsina hracov ale vie ze niesom uplne tak Slovak lebo rodicia boli skor juzanskeho povodu konkretne Srbsko a Bulharsko :) mam 24, pracujem v ESETE a z nudy momentalne troska zlepsujem daku uroven nasej sceny kade cim.


Už asi neštuduješ, tak akú školu si vyštudoval a poprípade kde pracuješ?

Studoval som na masmedialke ale tu som prerusil po troch rokoch kvoli nedostatku casu a presiel som nasledne na Open University of Business kde som si robil MBA , cize par rokov som studovaniu venoval ale takyto koncept nieje moc usity na mna. Radsej sa ucim len to co potrebujem a co ma bavi. Ziadne omacky okolo ktore len zeru cas a nervy.

 

ÄŒo ty a športy venoval si sa nejakému športu aktívne?

Chodil som na sportovu zakladku, konkretne atletika ale zdravie nedovolilo pokracovat a tak som sa viac menej aj dostal k CSku a aktivnemu hraniu. Potom uz len uplne for fun sporty ako basketbal,futbal a pod. ako som vyrastol jedine comu sa momentalne aktivne venujem je fitko ale ci to nazvat sportom to asi nie, skor zaluba.


Dobre stačilo tvojho súkromného života. Poďme sa pozrieÅ¥ na tvoju cestu progamera. Ako si sa dostal ku Counter-Strike?

K csku som sa dostal vdaka brachovi, ten ma raz jedno sobotne rano zobral do herne nech si s nim zahram taku novu hru menom counter-strike a uz to islo :)


Spomínaš si na svoj prvý klan?

Jasne, kto by zabudol na svoj prvy klan. Ako vacsinu teamov kde som hral aj tento som zakladal ja a volal sa -=*RW*=- , zalozil som ho na skole so spoluziakmi.


Asi tvojou najväčšou srdcovkou bol najznámejší sk/cz klan FU.sk. Ako tento klan vôbec vznikol? 

Este pred premenovanim sa tento team volal 5Sh, ale to len malo pamatnikov si spomenie :)) Zakladal som ho davno pradavno s uNreaLom , pisal sa asi rok 2003 alebo tak dako. Zoznamil som sa s nim pocas jedneho turnaja a vseobecne pocas hrania v herniach ako Online Cafe, Storm Club ci este z cias herne kde je teraz Empire ako je Channels v bratislave. Neviem si absolutne spomenut na nazov, aha uz viem Arak :)) hravali sme proti sebe este v casoch ked hral za e4e a po pravde ani neviem preco s deckom ako ja zalozil team. Mohol som mat tak 12-13 rokov.

 

Aký bol tvoj najväčší úspech v CS či už s FU.sk alebo s nejakým iným klanom?

99% uspechov mam samozrejme s FU kedze od kedy som ho zalozil s uNreaLom som nikde inde nehral, tak isto ako on. TOP umiestnenia su urcite hattrick na invexe ci beckupe a potom este 4-5miesto na WCG:SEC v Hannoveri, kde sme mali bez problemov skoncit minimalne treti ale to by museli Gr3g1 s cheesom ist spat ako ludia :)

 

CS 1.6 dá sa povedaÅ¥ že už je minulosÅ¥ou čo hovoríš na Global Offensive?

Bohuzial ano ale tak ako vsetko aj toto bolo nevyhnutne. GO sa zda byt uz naozaj solidna nahrada za 1.6, oldschool mena ktore vidim sa vraciat k hraniu ma o tom naozaj presviedcaju a je to vcelku zaujimave sledovat. Zacinaju sa velke turnaje v tom, vela ludi sa vracia spat k aktivnemu hraniu, je to proste radost sledovat. Cisla su uz hadam vacsia ako v 1.6 i ked na najlepsie obdobie to este asi nema. Ale verim ze casom to 1.6 lahko prekona. Uz teraz vidiet obrovske cisla divakov pri streamoch dreamhacku a podobne. Na scene su momentalne ale velikany ako LoLko a bol by som naozaj rad keby sa aspon trocha dotiahlo CSko na rovnaku uroven, len teda velke plus LoLka je prave vo free to play.

 

Ty sa neplanuješ vrátiÅ¥ k CS-ku a začaÅ¥ to hráÅ¥ zase aktivné?

Hram sa teraz tak akurat, bohuzial chalani co to mysleli trocha vaznejsie to hrali az moc na moj vkus takze som to nemohol hrat tak ako som si predstavoval. Mozno casom, nikdy nehovor nikdy. Ale teraz sa skor sustredim na veci okolo celeho tohoto kolotoca esportu.

 

Verím že sleduješ našu CSGO scénu. ÄŒo si myslíš o našej momentálnej scéne?

 Teraz uz mnoho viac ako par mesiacov dozadu, musim mat troska prehlad po pri vsetkych aktiviach ale stale je to viac menej dost chabe. Premeskal som par rokov takze niektore mena mi nic nehovoria. Nasa scena je znova v takom zarodku, GOcko ju ako tak zresetovalo. Akurat uz mohlo byt omnoho omnoho dalej ale par hracov tu robilo kolko kombinacii az sa prekombinovali a namiesto toho aby tu bol jeden alebo dva top teamy je tu len par nepodarkov. To je moj osobny nazor, mame tu nEph a eSubu ale oba teamy uz mohli byt niekde uplne inde a namiesto toho sa skriepia, menia a hadaju. O ostatnych teamoch sa ani nema moc zmysel zmienovat, mozno este ti cyber factory ale to je otazne.

Rozstrel:

Obľúbené jedlo?  KFC v Cesku

Obľúbený nápoj? Jack Daniel

Obľúbený film? Equilibrium Enriquie

Obľúbený spevák/kapela? Enrique Iglesias nemam oblubeneho, paci sa mi toho strasne vela

CS 1.6 alebo CSGO? CS 1.6


Veľá ľudí si na tvojom facebooku mohlo všimnuÅ¥ že máš Google Glass. Ako si sa kním vôbec dostal?

Tak vsetko je o kontaktoch :)) dostal som sa k nim cez ludi co poznam.

 

Ivan "Dev1" Lazarov

Teraz prejdime k Tvojej Sunday Live Show.Predstav svoj projekt ľudom ktorý o ňom ešte nepočuli.

Sunday LIVE Show je taky moj mensi projektik pod zastitou TVDev1.com ktore som si vytvoril za ucelom streamovania hier 2,3 roky dozadu. Chybala tu daka realacia kde by som vyspovedal znamejsich hracov cs sceny alebo aj dake nove talenty. Rozne sutaze, otvaranie krebiciek a giveway skinov.  Proste taka zabavka na pozdvihnutie urovne tej nasej malickej sceny. Oficialny pilot bol zaujimavejsi team ze som mal hosta aj u seba doma a aj cez net ale to bolo dost narocne na pripravu takze zatial som od toho upustil. V lete planujem ale stream aj zo zaujimavejsich miest , nie len z domu. Takze sa je na co tesit. Viac info najdete u mna na fansite fb.com/OfficialDev1 , divakov je kazdu Nedelu viac a viac, asi tomu mozem ale vdacit hlavne vdaka stastiu ze som otvoril uz druhy krat po sebe nozik :P takze ak chcete nozik staci mi poslat kluciky alebo krabice v cene klucikov na tomto linku http://steamcommunity.com/tradeoffer/new/?partner=237242&token=hqqGBniX alebo mi napisat na steame : ivandevi


Ja ti ďakujem za tvoj čas.Do budúcna ti prejem veľa šÅ¥astia a úspechov hlavné v súkromnom živote, ak by si chcel niečo odkázaÅ¥ svojím fanúšikom teraz máš na to priestor.                         

Tak chcel by som sa hlavne podakovat vsetkym co ma este stale podporuju, aj po tolkych rokoch :))) dakujem kazdemu co si zapne stream, ak chcu skusit vyhrat naozaj hodnotne skiny, staci ma follownut na www.twitch.tv/tvdevi a pridat si ma na fb.com/OfficialDev1 kde pisem vzdy vopred ked idem streamovat, rozoberem rozne pikosky ci updaty a vela ineho. Napriklad najblizsi ALLSTAR showmatch v 1.6 a GO kde budu kapitani GuardiaN a Oskar. Plus teda nezabudnite posielat kluce nech mozem v nedelu otvorit treti nozik ! :)


Autor: nezbi | Komentářů: 9 | Zhlédnutí: 1.219
Komentáře
#1 | nezbi26.02.2014, 21:59
8)
#2 | redyy26.02.2014, 22:07
;)
#3 | fulis27.02.2014, 11:23
rozhovory s dev1m totalne nuda vsade to iste pise ze si nezoberete na rozhovor niekoho insieho nejakeho noveho talenta...
#4 | krv127.02.2014, 11:29
"CS 1.6 alebo CSGO? CS 1.6 " :3 (y)
#4,5 | System
System
#5 | Mx27.02.2014, 14:05
co jako? se z nějakyho deviho neposerem
#6 | bAdy27.02.2014, 15:19
bAdy
:D :D :D :D
#7 | goliasko127.02.2014, 15:53
goliasko1
Kamo toľko chýb som roky nevidel.. Aspoň tú diakritiku si mohol doplniť
#8 | M27.02.2014, 21:51
M
FUCK OFF GO 8)
#9 | dwr1g01.03.2014, 11:06
dwr1g
:DDDDDDDD
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
slt 22:56
kkti
slt 22:56
_&*?_i
neon 12:40
8)
ono 12:36
pič.us
ono 12:35
findus %##^?
ono bobula sucha obluda
ono 12:31
@ stinx [13:44]: predáva nudes cez pokec
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D