u2_logo es.sk_logo
Športová rubrika: Novinky z NHL
Športová rubrika: Novinky z NHL
Přidáno dne: 07.07.2013

HANDZUŠ OSTANE V CHICAGU AJ NASLEDUJÚCU SEZÓNU

Michal Handzuš (36), ktorého momentálne sužujú zranenia ľavého kolena a pravého zápästia a na konci sezóny absolvoval závažné operácie, má už ohľadom budúcnosti jasno. Nasledujúcu sezónu bude hájiÅ¥ farby Chicaga Blackhawks. Skúsený center, získal s "jastrabmi" minulú sezónu Stanleyho pohár, no napriek tomu sa neočakávalo, že v tíme zotrvá, hlvne kvôli veku. Kontrakt by mu mal vyniesÅ¥ milión dolárov. 

"Handzuš k nám prišiel na jar a za krátky čas sme dokázali oceniÅ¥ jeho prínos pre tím v mnohých smeroch. Treba vyzdvihnúÅ¥ jeho fyzické parametre, úspešnosÅ¥ na buly a samozrejme dlhoročné skúsenosti, ktoré sú neoceniteľné. Tréneri sú spokojní, že Michal dokáže plniÅ¥ v mužstve viacero úloh a zastávaÅ¥ rôzne posty. To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo sme si ho chceli v kádri udržaÅ¥. Myslím si, že prináša do kabíny množstvo dobrých vecí," povedal o slovenskom centrovi generálny manažér, Stan Bowman.

Handzuš v minulosti obliekal dresy tímov St. Louis, Phoenixu, Philadelphie či Los Angeles. V NHL odohral od roku 1998 dovedna 950 zápasov, nastrieľall 181 gólov a pridall 286 asistencií. Odohral aj 97 stretnutí play off, kde nazbieral 43 bodov (14+29).

JÁGR ZREJME ZAMIERI DO KANADY, ZÁUJEM PREJAVIL MONTREAL

Jaromír Jágr (41) začal minulú sezónu za Dallas Stars, no po prestupe ju dohral za Boston Bruins a dostal sa až do finále. Nad sily Bostonu už však boli "jastrabi" z Chicaga a tak sa Jágr musel uspokojiÅ¥ "so striebrom". Jeho budúcnosÅ¥ je zatiaľ neistá, no pravdepodobne bude spojená aj v nasledujúcej sezóne s NHL. O českého útočníka majú záujem, ako inak, viaceré kluby, no pravdepodobne bude v kariére pokračovaÅ¥ za kanadský Montreal Canadiens. Jágrov agent už bol v kontakte s generálnym manažérom Marcom Bergevinom a o prípadnú spoluprácu majú záujem obe strany, rozhodnú však finančné otázky. 

Jágr začínal sezónu v domácej extralige v drese Kladna, po výluke zamieril do Dallasu, kde odohral väčšinu sezóny. V apríli následne zamieril do Bostonu, kde dihral sezónu. V 45 stretnutiach sezóny v základnej časti NHL strelil 16 gólov a pridal 19 asistencií. V 22 dueloch play-off sa mu nepodarilo skórovaÅ¥, no užitočný bol najmä svojimi skúsenosÅ¥ami a bojovnosÅ¥ou.

"Nikdy som nehral za kanadský tím, rád by som to skúsil. Kanada žije hokejom, chcel by som to zažiÅ¥ pred koncom mojej kariéry," vyjadril sa Jaromír Jágr.


Autor: konomrd | Komentářů: 0 | Zhlédnutí: 627
Komentáře
Prozatím nikdo neokomentoval, buďte proto první!
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
slt 22:56
kkti
slt 22:56
_&*?_i
neon 12:40
8)
ono 12:36
pič.us
ono 12:35
findus %##^?
ono bobula sucha obluda
ono 12:31
@ stinx [13:44]: predáva nudes cez pokec
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D