u2_logo es.sk_logo
5 dôvodov prečo prejsť na Windows 8.1
5 dôvodov prečo prejsť na Windows 8.1
Přidáno dne: 05.07.2013

1.) Vy­lep­še­né des­kto­po­vé roz­hra­nie:

 Windows 8.1 poskytuje používateľom viac nastavení a lepšie možnosti ako Windows 8. Používatelia si môžu nastaviÅ¥ aby sa OS spustil priamo v klasickom desktopovom rozhraní. Používatelia tohto Windows-u si môžu prispôsobiÅ¥ aj tlačítko Štart, ktoré sa opäÅ¥ vrátilo do Windows-u.


2.) Pri­ro­dze­nej­ší pre­chod me­dzi roz­hra­nia­mi:

 

Win­dows 8 po­nú­ka ok­rem des­kto­po­vé­ho roz­hra­nia aj tzv. Mo­dern UI roz­hra­nie špe­ciál­ne navr­hnu­té pre do­ty­ko­vé ov­lá­da­nie. Rozdiel me­dzi tý­mi­to roz­hra­nia­mi bol po­mer­ne znač­ný, obe roz­hra­nia pô­so­bi­li doj­mom, že pre­zen­tu­jú vlast­ný ope­rač­ný sys­tém. Microsoft v Windows 8.1 pridal niekoľko vylepšení a nastavení, kvôli ktorým je prechod medzi rozhraniami prirodzenejší. ÄŒi už ide o možnosÅ¥ preniesÅ¥ pozadie z plochy do Modern UI rozhrania alebo o možnosti prispôsobenia grafického rozhrania.


3.) Viacero aplikácií na jednej obrazovke

 

Vo Windows 8 môžete maÅ¥ 2 aplikácie na jednej obrazovke naraz. Jedná aplikácia zaberá približne 25% displeja, druhá zvyšnú časÅ¥. Windows 8.1 je možné %  meniÅ¥ podľa potreby. Každá z 2 aplikácií môže zaberaÅ¥ polovicu obrazovky. Oproti Windows-u 8 je možné v 8.1 maÅ¥ otvorené až 4 aplikácie naraz.


4.) No­vé vy­hľa­dá­va­nie

Vy­hľa­dá­va­nie vo Win­dows 8 po­nú­ka vy­lep­še­nú gra­fic­kú pre­zen­tá­ciu vý­sled­kov. Na­mies­to roz­de­le­nia vý­sled­kov pod­Ä¾a jed­not­li­vých ap­li­ká­cií ale­bo ty­pu ob­sa­hu sa vo Win­dows 8.1 zob­ra­zia náj­de­né po­lož­ky vo for­me ko­lá­Å¾e, kto­rá je zá­vis­lá na hľa­da­nom vý­ra­ze. Ná­zov hu­dob­nej sku­pi­ny vám  zob­ra­zí al­bu­my aj s mož­nos­Å¥ou strea­mo­va­nia pes­ni­Äiek a za­da­nie me­na (akéhokoľvek) vám pos­kyt­ne pria­my prís­tup do Wiki­pe­die, zob­ra­zí zoz­nam fo­tiek, vi­dea a ďal­šie­ho ob­sa­hu.

                                                 

5.) No­vé fun­kcie:

Ver­zia 8.1 po­nú­ka pod­po­ru strea­mo­va­nia cez roz­hra­nie Mi­ra­cast, pod­po­ru 3D tla­Äiar­ní a ďal­šie skry­té ale­bo známe funkcie, ako je mož­nosÅ¥ vy­pnúÅ¥ po­Äí­tač pria­mo cez tla­Äid­lo Štart.

 

                                                                                                                     Zdroj: pcworld.com


Autor: GeMiniX | Komentářů: 0 | Zhlédnutí: 1.171
Komentáře
Prozatím nikdo neokomentoval, buďte proto první!
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
slt 22:56
kkti
slt 22:56
_&*?_i
neon 12:40
8)
ono 12:36
pič.us
ono 12:35
findus %##^?
ono bobula sucha obluda
ono 12:31
@ stinx [13:44]: predáva nudes cez pokec
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D