u2_logo es.sk_logo
Skype v rámci tajného projektu Chess
Skype v rámci tajného projektu Chess
Přidáno dne: 24.06.2013

Tech­no­lo­gic­kí exper­ti a bý­va­lí dôs­toj­ní­ci spra­vo­daj­skej služ­by však tvr­dia, že kon­ver­gen­cia me­dzi Si­li­con Valley a NSA a vzos­tup do­lo­va­nia dát tak v prie­mys­le, ako aj v ob­las­ti spra­vo­daj­stva je zlo­Å¾i­tej­šia zá­le­Å¾i­tosÅ¥.

Na­priek tvr­de­niu spo­loč­nos­tí, že spo­lup­ra­cu­jú so spra­vo­daj­ský­mi služ­ba­mi len vte­dy, keď ich k to­mu nú­ti zá­kon, stá­va sa, že agen­tú­ra os­lo­ví pria­mo ľu­dí vo fir­me a po­Å¾ia­da ich o spo­lup­rá­cu. Tak sa sta­lo aj v rám­ci prog­ra­mu Chess, keď po­Å¾ia­da­la asi tu­cet ľu­dí v spo­loč­nos­ti Sky­pe, aby vy­tvo­ri­li taj­ný sys­tém, kto­rý by NSA umož­nil okam­Å¾i­tý prís­tup k roz­ho­vo­rom a pou­Å¾í­va­teľ­ským dá­tam. In­for­mo­val o tom zdroj, kto­rý si z po­cho­pi­teľ­ných dô­vo­dov ne­Å¾e­lal byÅ¥ me­no­va­ný.

Sta­lo sa tak pred pia­ti­mi rok­mi. K prog­ra­mu PRISM sa Sky­pe ofi­ciál­ne pri­po­jil 6. feb­ruára 2011, te­da osem me­sia­cov pred tým, ako ho kú­pil Mic­ro­soft. Pred­pok­la­dá sa, že taj­ný prís­tu­po­vý sys­tém bol v tom ča­se už v pre­vádz­ke. Pov­rá­va sa, že sle­do­va­cie nás­tro­je už bo­li zo Sky­pu od­strá­ne­né v rám­ci niek­to­rej ak­tua­li­zá­cie, kto­ré Mic­ro­soft prip­ra­vil pre Sky­pe. Mic­ro­soft zá­le­Å¾i­tosÅ¥ od­mie­tol ko­men­to­vaÅ¥.

 


Autor: GeMiniX | Komentářů: 0 | Zhlédnutí: 637
Komentáře
Prozatím nikdo neokomentoval, buďte proto první!
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
slt 22:56
kkti
slt 22:56
_&*?_i
neon 12:40
8)
ono 12:36
pič.us
ono 12:35
findus %##^?
ono bobula sucha obluda
ono 12:31
@ stinx [13:44]: predáva nudes cez pokec
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D