u2_logo es.sk_logo
Španělský expres smetl zakřiknuté Italy a obhájil zlato na ME do 21 let
Španělský expres smetl zakřiknuté Italy a obhájil zlato na ME do 21 let
Přidáno dne: 19.06.2013

ŠpanÄ›lé obhájili titul na mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let, když ve včerejším finále v JeruzalémÄ› pÅ™ehráli Itálii 4:2. Autor hattricku Thiago Álcantara si lebedil, že celý turnaj nemÄ›l chybu. Italové byli na svůj výkon hrdí a soudili, že jim oproti soupeÅ™i chybÄ›ly zkušenosti.

ŠpanÄ›lsko na šampionátu v Izraeli vyhrálo všech pÄ›t zápasů a slaví čtvrtý titul. Poražení finalisté z Itálie jsou s pÄ›ti primáty stále na čele pomyslného žebÅ™íčku. Kouč vítÄ›zů Julen Lopetegui si považoval nejen vítÄ›zství svého týmu, ale i způsobu, jakým na nÄ›j dosáhl.

"Vyhrát takový turnaj je pokaždé velmi složité, ale my jsme si stále drželi svůj styl, věřili v nÄ›j a pracovali na nÄ›m. Naši hráči ctili pravidlo, že individuální talent je k ničemu, pokud nepÅ™ijde i týmový výkon. To byl klíč k úspÄ›chu. Kdyby to bylo jinak, mÄ›li bychom to mnohem složitÄ›jší, " uvedl Lopetegui.

Hrdinou zápasu se stal záložník Barcelony Thiago Alcántara, který nastÅ™ílel tÅ™i góly. Stal se tak prvním hráčem v historii, který ve finálovém utkání "malého" Eura zaznamenal hattrick.

 Thiago Alcantara - Autor finálového hattricku


"Myslím, že to byl perfektní turnaj. Vyhráli jsme všechny zápasy a také pÅ™edvádÄ›li krásný fotbal. CelkovÄ› mám moc dobrý pocit nejen za sebe, ale ze všech spoluhráčů. Bojovali jsme jeden za druhého, což je nejdůležitÄ›jší. Jsem za všechny šÅ¥astný," prohlásil Thiago.

ŠpanÄ›lský fotbal jasným vítÄ›zstvím jednadvacítky potvrdil svoji dominanci na svÄ›tové scénÄ›, kde od roku 2008 velké triumfy sbírá i seniorská reprezentace.

Italský trenér Devis Mangia i pÅ™es finálovou prohru byl na své hráče hrdý. "Rozhodlo hlavnÄ› to, že ŠpanÄ›lé už mají víc zkušeností. V tak velkých zápasech se bez nich prostÄ› neobejdete. ŠpanÄ›lský tým každopádnÄ› odvedl excelentní práci, dnes v jeho prospÄ›ch rozhodlo nÄ›kolik maličkostí," Å™ekl Mangia, který po zápase musel utÄ›šovat nÄ›které z plačících svěřenců.

                                                                                      Zdroj:http://www.football-espana.net/ 


Autor: Pomerancc | Komentářů: 0 | Zhlédnutí: 362
Komentáře
Prozatím nikdo neokomentoval, buďte proto první!
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
slt 22:56
kkti
slt 22:56
_&*?_i
neon 12:40
8)
ono 12:36
pič.us
ono 12:35
findus %##^?
ono bobula sucha obluda
ono 12:31
@ stinx [13:44]: predáva nudes cez pokec
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D