u2_logo es.sk_logo
Michal Kadlec přestupuje z Leverkusenu do Fenerbahçe
Michal Kadlec přestupuje z Leverkusenu do Fenerbahçe
Přidáno dne: 15.06.2013

Michal Kadlec odchází z bundesligového Leverkusenu do Fenerbahçe. S tureckým vicemistrem osmadvacetiletý český reprezentant podle oznámení nÄ›meckého týmu už podepsal smlouvu. Podrobnosti o pÅ™estupu ale s odvoláním na dohodu obou klubů Leverkusen nesdÄ›lil. Podle hráčova agenta Viktora KoláÅ™e ze společnosti Sport Invest International se intenzivnÄ› jedná, ale pÅ™estup ještÄ› uzavÅ™en není.

"Jednání jsou v plném proudu, definitivní rozhodnutí může být známo bÄ›hem krátké doby. Michal je nyní na cestÄ› do Istanbulu,"uvedl pro ÄŒTK KoláÅ™. 

NÄ›mecký klub se už s Kadlecem rozloučil a popÅ™ál mu hodnÄ› štÄ›stí v novém působišti."Michal byl v minulých letech výrazným hráčem Bayeru. SportovnÄ› pÅ™esvÄ›dčil a vypracoval se v Leverkusenu na vysokou úroveň. Do jeho dalšího působištÄ› mu pÅ™ejeme všechno dobré," uvedl v prohlášení sportovní Å™editel Rudi Völler. 

Kadlec působil na západÄ› NÄ›mecka od roku 2008, kdy pÅ™išel z pražské Sparty. S Leverkusenem mÄ›l smlouvu ještÄ› na dva roky. Za sebou má ale nejménÄ› vydaÅ™enou sezonu v bundeslize, když i vinou zdravotních problémů odehrál v soutěži jen 14 zápasů. Celkem za tÅ™etí tým uplynulého ročníku nastoupil v nÄ›mecké lize ve 128 utkáních a dal osm gólů. PÅ™ed Spartou krajní bek působil na Slovácku. Za národní tým, kde v poslední dobÄ› nastupoval i jako stoper, Kadlec odehrál 47 utkání a dal osm branek. 

Fenerbahçe na sebe letos upozornilo v Evropské lize. V osmifinále osmnáctinásobný turecký mistr vyÅ™adil Viktorii Plzeň po výsledcích 1:0 a 1:1 a vypadl až v semifinále s Benficou. V domácí soutěži skončil druhý za istanbulským rivalem Galatasarayem. 

Klub založený v roce 1907 provázejí v poslední dobÄ› disciplinární problémy. Evropská fotbalová unie UEFA nedávno obvinila Fenerbahçe a pÄ›t jeho funkcionářů z ovlivňování výsledků. Tureckému celku tak podruhé bÄ›hem tÅ™í sezon hrozí, že bude vyloučen z pohárových soutěží. Disciplinární Å™ízení je na programu 22. června. 

Fenerbahçe bylo poprvé z Ligy mistrů vyloučeno v roce 2011, kdy turecký fotbal zasáhl rozsáhlý korupční skandál. Jeho ústÅ™ední postavou byl prezident klubu Aziz Yildirim, který podle vyšetÅ™ovatelů zmanipuloval 19 zápasů. Celkem bylo tehdy zadrženo tÅ™icet lidí a kvůli aféÅ™e byl odložen i start domácí ligy. 

V istanbulském týmu působí vedle tureckých hráčů i Å™ada zahraničních hvÄ›zd. NapÅ™íklad Nizozemec Dirk Kuijt, Moussa Sow ze Senegalu, Kamerunec Pierre Webó, Portugalec Raul Meireles, Slovák Miroslav Stoch nebo Miloš Krasič ze Srbska. Kadlec by se v obranÄ› mohl potkávat s portugalským reprezentačním stoperem Brunem Alvesem, jenž nedávno pÅ™estoupil ze Zenitu Petrohrad.


                                                                                                          Zdroj: Sportovninoviny.cz


Autor: Pomerancc | Komentářů: 0 | Zhlédnutí: 410
Komentáře
Prozatím nikdo neokomentoval, buďte proto první!
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
slt 22:56
kkti
slt 22:56
_&*?_i
neon 12:40
8)
ono 12:36
pič.us
ono 12:35
findus %##^?
ono bobula sucha obluda
ono 12:31
@ stinx [13:44]: predáva nudes cez pokec
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D