u2_logo es.sk_logo
MS: Slováci zdolali USA a postupujú do štvrťfinále
MS: Slováci zdolali USA a postupujú do štvrťfinále
Přidáno dne: 14.05.2013

Po dvoch trpkých prehrách s outsidermi a tak trochu očakávanej prehre s Ruskom už veľa ľudí stratilo nádej na postup slovenského výberu medzi osem najlepších tímov. Avšak naši reprezentanti to nezabalili a po triumfe 4:1 nad USA si zabezpečili postup medzi elitu šampionátu. Naopak šampionát nezvládli naši premožitelia po samostatných nájazdoch, Rakušania a po roku sa opäÅ¥ vracajú do A-divízie, sprevádzaÅ¥ ich tam bude aj Slovinsko. 

 

Slováci vstúpili do zápasu naozaj na jedničku, keď už v 15. sekunde vsietil po chybe brankára Bishopa prvý gól Radivojevič. V 4. minúte zvýšil na 2:0 strelou z takmer nulového uhlu Bartek, pri tomto góle sa americký brankár rovnako veľmi nevyznamenal. V druhej tretine sa presadil v presilovej hre Vydarený, keď už strieľal do prázdnej brány po výbornej kombinácii tímu. Ešte ku koncu tretiny sa podarilo Kristovi skorigovaÅ¥ na 1:3, no na viac sa už hráči z poza Veľkej mláky nezmohli. V tretej tretine ešte mladý - 18 ročný - Daňo upravil výsledok na 4:1, keď zakončoval počas americkej powerplay - hry bez brankára. Slovensko celý zápas držal nad vodou naozaj skvelý výkon brankára, RasÅ¥a Staňu.

 

Turnajový systém je nasledvoný: vo štvrÅ¥finále si proti sebe zahrajú 1. zo skupiny proti 4. a 2. proti 3. tímu. Slováci tak postupujú zo štvrtého miesta a v ďaľšej fáze turnaja sa zrejme stretnú s Fínmi, ktorým už v základnej skupine podľahli 0:2 a majú im čo vracaÅ¥.

 

povedali po zápase:

Vladimír Vůjtek (tréner SR): "Bol to pre nás akoby zápas play-off, išlo nám v ňom už o všetko. Som rád, že chlapci sa sústredili a zvládli to. Pomohla nám psychická vzpruha od Lotyšov, ktorí rozhodli, že sme mali osud v našich rukách. Hráči si verili, dostali sme v úvode 'injekciu' od amerického brankára, ktorý nám 'prihral' na gól. Všetko sa odvíjalo od vydareného úvodu. Chlapci si začali veriÅ¥ a podali perfektný výkon."

Rastislav Staňa (brankár SR): "ÄŽakujem chalanom, ktorí odohrali vynikajúci zápas. Mali sme skvelý štart, čo nám dosÅ¥ pomohlo. Verili sme, že aj dnes máme šancu uspieÅ¥. Ukázali sme, že nie sme to, čo si o nás doma mysleli. Prvá tretina bola dôležitá, aby sme si získali potrebný náskok. V druhej časti som chcel čo najdlhšie neinkasovaÅ¥. Tretiu sme odohrali vynikajúco, už sme sa netlačili do útoku. Vyšli sme z hrobu, teraz je už jedno, proti komu nastúpime vo štvrÅ¥finále."


Autor: konomrd | Komentářů: 0 | Zhlédnutí: 393
Komentáře
Prozatím nikdo neokomentoval, buďte proto první!
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D
dravec 18:09
Jo nostalgie Jay Svin ?? zlatý starý časy ?


stinx 13:44
kde je fronix, když ho člověk potřebuje
stinx 13:42
haluz
maybe 15:29
MNAMMM
Jak já rád vzpomínám na tyhle časy :O
breakk 13:09
https://steamcommuni-
ty.com/id/ORIGINALGE-
Finho/
Lets go věrný fanoušek cska :) Kdo chce full tryhard faceit cs 2 add a jinak by byla haluz kdyby to tady ožilo :D :D