u2_logo es.sk_logo
Slovensko Fínsko 0:2, približenie zápasu
Slovensko Fínsko 0:2, približenie zápasu
Přidáno dne: 05.05.2013

Dnešný zápas medzi Slovenskom a Fínskom skončil prehrou Slovákov 0:2. Už podľa slov trénera nášho družstva usudzujeme, že sme boli lepší ako Fíni, žiaľ hokej sa hra na góly a nie na šance. Osudnou bola pre nás bola prvá tretina, kde po niekoľkých gólových šancách sme dostali gól v 12. min, ktorý strelil Aaltonen, tečoval Lepistöovo do našej bránky. Naši sa snažili aj na ďalej, vypracovali si niekoľko šancí, ale nepodarilo sa im ich premeniÅ¥ po 20 minútach bola štatistika strel na bránku 4:15 v prospech Slovenska. V 43. minúte už Fíni navýšili skóre na 2:0. Tento stav ostal nezmenený do konca zápasu. Najväčie príležitosti na skórovanie mali  Záborský, Bližňák, Kopecký i Miklík. Nezostáva mi nič iné povedaÅ¥, ako pochváliÅ¥ brankára Fínov, Raanta-ho.

0:1

0:2




Rozhovory s jednotlivými hráčmi, tréneromi:

Vladimír Vůjtek (tréner SR): "Hrali sme naozaj dobrý hokej, v prvej tretine sme si vypracovali množstvo šancí na skórovanie. Napriek prehre musím oceniÅ¥ výkon tímu, boli sme Fínom vyrovnaným súperom. Žiaľ, nepremenili sme naše príležitosti. Do ďalších zápasov sa dá stavaÅ¥ na hre, ktorú sme predviedli v prvých dvoch dueloch." 

Peter Oremus (asistent trénera SR, zdroj: RTVS): "Myslím si, že sme odohrali vynikajúci zápas, čo je pozitívum. Hra v obrane aj útoku bola kvalitná a hodnotím ju veľmi kladne. Od prvej minúty sme boli aktívni a Fínov sme prekorčuľovali, z čoho sme Å¥ažili šance. Pevne verím, že v ďalších dueloch príležitosti premeníme. Nedali sme gól, ale za výkon si chlapci zaslúžia uznanie. Dovolím si tvrdiÅ¥, že dnes sme odohrali jeden z najkvalitnejších duelov vôbec. Fíni majú veľmi dobrý tím." 

Miroslav Šatan (útočník SR, kapitán, zdroj: RTVS): "Musím uznaÅ¥, že dnes mal fínsky brankár svoj deň. Podal super výkon a to je dôvod, prečo Fíni zvíÅ¥azili. Môže nás mrzieÅ¥ prvá tretina, v ktorej sme mali prevahu. Vypracovali sme si niekoľko dobrých šancí, ktoré sme mali využiÅ¥. Tento zápas možno porovnaÅ¥ s minuloročným proti Fínsku na MS, ktorý sme prehrali 0:1. Dnešný duel bol veľmi defenzívny, čakalo sa na presilovky a chyby súpera. Môžeme byÅ¥ spokojní s našou hrou, ale nie s dosiahnutým výsledkom. Stalo sa nám to, čo v príprave - utvorili sme si príležitosti, ale nepremieňali sme ich." 

Rastislav Staňa (brankár SR, zdroj: RTVS): "Cenu pre najlepšieho hráča duelu by som rád vymenil za víÅ¥azstvo alebo len náš gól v úvode. To by nám dodalo energiu. Mali sme vynikajúci vstup do stretnutia, ale bez gólu sa nedá zvíÅ¥aziÅ¥. Škoda prvého inkasovaného gólu. Bola to strela na lapačku, súper tam dal hokejku a ja som už nestihol zareagovaÅ¥. Veril som, že chalani dajú nejaký gól, ale nedali. Boli sme lepší, dreli sme. Už dávno som nevidel chlapcov tak makaÅ¥." 

Michel Miklík (útočník SR): "Dnes sme odohrali vynikajúcu prvú tretinu, v ktorej sme si vypracovali množstvo šancí. V dobrom výkone sme pokračovali aj ďalej. Škoda nevyužitých príležitostí, ktoré sme mali. Veľmi nás mrzia, ale turnaj sa ešte nekončí a ideme ďalej." 

Mário Bližňák (útočník SR): "Mali sme výborný štart do zápasu, trocha sme súpera zaskočili. Mali sme prevahu a hru pod kontrolou. Škoda, že sme veľa šancí najmä v prvej tretine nevyužili. Niekoľkokrát sme mali pred sebou prázdnu bránku. Fínom veľmi dobre zachytal brankár a bez gólu sa nedá zvíÅ¥aziÅ¥. Pozitívom je, že sme to nezabalili. Hrali sme poctivý hokej až do konca. Máme na čom stavaÅ¥. Musíme sa poučiÅ¥ a ideme ďalej. Bodaj by sa zopakoval vlaňajšok, keď sme nedali Fínom ani gól a napokon sme išli veľmi ďaleko. Chceli sme dnes potešiÅ¥ množstvo našich fanúšikov v hľadisku, ale nevyšlo nám to." 

Branko Radivojevič (útočník SR): "Mrzí ma nepremenená šanca v prvej tretine. Ak by som ju využil, zápas sa mohol vyvíjaÅ¥ inak, Fíni by boli možno nervóznejší. Je to podobná chyba, ako keď urobíme hrúbku v obrane. Fínov sme v prvej tretine prevýšili, boli sme lepší, ale chýbal nám gól. Pre nás je pozitívom, že sme s nimi stíhali korčuľovaÅ¥ a vytvárali sme si šance. Mrzí nás, že sme neskórovali, a mrzí nás aj naša prehra - chceli sme zobraÅ¥ súperovi aspoň bod. Turnaj sa ešte len rozbieha a nás čaká kľúčový zápas s Nemcami." 

Jukka Jalonen (tréner Fínska): "Bol to pre nás náročný a dôležitý zápas. Teší ma, že sme zvíÅ¥azili. Dnes to bol aj duel gólmanov, brankár Antti Raanta zachytal výborne a podržal nás."

 Zdroj: sport.aktuality.sk


Autor: brandoN | Komentářů: 0 | Zhlédnutí: 501
Komentáře
Prozatím nikdo neokomentoval, buďte proto první!
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
slt 22:56
kkti
slt 22:56
_&*?_i
neon 12:40
8)
ono 12:36
pič.us
ono 12:35
findus %##^?
ono bobula sucha obluda
ono 12:31
@ stinx [13:44]: predáva nudes cez pokec
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D