u2_logo es.sk_logo
Zraz hackerov v Ham­bur­gu
Zraz hackerov v Ham­bur­gu
Přidáno dne: 27.03.2013

Tento zraz, ktorý sa nazíva Chaos Com­mu­ni­ca­tion Con­gress sa usporiadava každý rok medzi najväčšími sviatkami, ktorými su Silvester a Vianoce. Dôvody su jasné, ako aj ostatní ľudia tak aj hackeri majú voľno od práce a tak si dokažu nájsÅ¥ čas, aby aj obyčajným ľuďom vysvetlili ich povolanie. Tohtoročný kongres sa odohrával pod témou "Not My De­par­tment". Hackeri jasne pod týmto pomenovaním vyjadrujú nesúhlas s tým keď sa uradníci obhajujú že nemajú na to kompetencie, aby to urobili to čo sa po nich chce. 29C3 Hamburg Tag 1 Hackeri "hackli"  nápis na budové, z pôvodného "CCH" na "CCC".

 

Začneme prednáškou Marka van Cuika (z Holándska) tvoril ju hlavne prieskum medzi mobilnými operátormi a rôznymi firmami, taktiež reprezentoval firmu GSM. GSM, je to vlastne spoločnosÅ¥, ktorá Vám poskitne služby typu nastaviÅ¥ si smerovanie hovorov tak, ako chcete a mobilné hovory Vám môže presmerovaÅ¥ na vašu VoIP ústredňu. 

ÄŽalším prednášačom bol Jacob Appelbaum, možno ho spoznáte pod pojmom Tor, je to vlastne jeho autor. Jacob vie veľmi dobre čo prínaša práca byÅ¥ hackerom, často dlhotrvajúce výsluchy od polície, odpočúvanie telekomunykačných prostriedkov... Tento pán sa snaží už dlho inšpirovaÅ¥ jeho budúcich nástupcov a posunuÅ¥ ich ďalej, aby sa nebali vytváraÅ¥ nové technológie, ktoré su ľudstvu na internete a socialnych sieÅ¥ach prospešne- anonymitu, súkromie. ByÅ¥ anonýmny nie je nikdy ľahké, ak hoci vlastníte anonýmne pripojenie, často vás môže odkryÅ¥ štyl vyjadrovania, písania. 

Tak teda dostávame sa do bodu hackovanie GSM. ReprezentovaÅ¥ svoj vynález prišiel Syl­vain Mu­naut. Tento jeho vynález pozostáva z mobilného zariadenia Mo­to­ro­la C123 s vlastným firmvérom. Je to vlastne základňa stanice GSM. Týmto spôsobom si môžeme vytvoriÅ¥ našu GSM sieÅ¥ a posielaÅ¥ vlastné SMS-ky. Mobilný telefón musí byÅ¥ celý čas pripojeny do PC na ktorom spustíme naklonovaný OpenBTS.

Teraz môžeme prejsÅ¥ k samotnému odpočúvaniu. Možno si myslíte, že to praktizuje len USA, ale v skutočnosti sa to teraz deje pomali všade. Rusko sa dosÅ¥ otvorene priznalo že samo moderné technológie na odpočúvanie, stále viac a viac posúvaju za hranice štátu. Dokonca aj samotné Mexiko sa odhodlalo od rusov kúpiÅ¥ niektoré z týchto technológii.

Zdroj: itnews.sk


Autor: brandoN | Komentářů: 0 | Zhlédnutí: 776
Komentáře
Prozatím nikdo neokomentoval, buďte proto první!
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
slt 22:56
kkti
slt 22:56
_&*?_i
neon 12:40
8)
ono 12:36
pič.us
ono 12:35
findus %##^?
ono bobula sucha obluda
ono 12:31
@ stinx [13:44]: predáva nudes cez pokec
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D