u2_logo es.sk_logo
Päť favoritov na zisk Stanley Cupu
Päť favoritov na zisk Stanley Cupu
Přidáno dne: 21.01.2013

5. miesto: St. Louis Blues

V skrátenej sezóne je veľmi Å¥ažké určiÅ¥ favorita Stanley Cupu. Najlepšia hokejová liga sveta je veľmi vyrovnaná, vyhraÅ¥ môže každý s každým. Je možné, že sa do play-off nedostanú niektoré favorizované kluby, pretože počas tohto hokejového maratónu stačí séria nevydarených zápasov a tá môže byÅ¥ rozhodujúca. Portál Šport7 zverejnil rebríček do ktorého zaradili St. Louis. na piate miesto.

Brankári: Jaroslav Halák, Brian Elliott

Najsilnejšou zbraňou tohto tímu je brankársky post. Halák s Elliottom patria medzi špičku v NHL, o čom svedčí minulosezónny zisk William Jennings Trophy, ktorá sa udeľuje brankárom s najnižším počtom inkasovaných gólov v sezóne. 

Obrancovia: Ian Cole, Jeff Woywittka, Kris Russell, Kevin Shattenkirk, Barret Jackman, Roman Polák, Alex Pietrangelo


St. Louis je zvyknuté hraÅ¥ defenzívny hokej, ktorý prináša ovocie v podobe dobrých výsledkov tímu. Hoci mužstvo sa počas leta oslabilo o Carla Colaiacova, obranu vystužil defenzívny bek Jeff Woywitka, ktorý prišiel z New Yorku Rangers a mužstvu pridá dôležité centimetre a kilogramy. Tie zverencom Kena Hitchcocka v minulej sezóne chýbali.  

Ľavé krídla: T. J. Oshie, Alex Steen, David Perron, Jaden Schwartz
Centri: Andy McDonald, Vladimír Sobotka, Patrick Berglund, Scott Nichol
Pravé krídla: David Backes, Vladimir Tarasenko, Chris Stewart, Jamie Langenbrunner, Matt D’Agostini, Ryan Reaves


"Bluesmani" nie sú tímom, ktorý by strieľal veľa gólov, no v mužstve figuruje viacero hráčov, ktorí dokážu udrieÅ¥ v správnej chvíli. Do sezóny nastúpi aj obrovský talent Vladimir Tarasenko, ktorý patrí medzi najväčšie nádeje ruského hokeja. Mal by sa staÅ¥ jedným z Å¥ahúňov tímu a jeho úlohou bude najmä strieľanie gólov. 

Saint Louis dlhé roky patrilo medzi outsiderov NHL, časom sa však v tomto tíme utvoril veľmi silný kolektív, ktorý bude pomýšÄ¾aÅ¥ na tie najvyššie méty. Veľmi dôležité bude ako sa bude dariÅ¥ St. Louis v ofenzíve, no ak bude klub generálneho manažéra Douga Armstronga strieľaÅ¥ dostatok gólov, môže útočiÅ¥ aj na najcennejšiu hokejovú trofej.

4. miesto: Los Angeles Kings

Brankári: Jonathan Quick, Jonathan Bernier 

Aj Los Angeles sa môže pýšiÅ¥ skvelým tandemom v bráne. Jednotkou je suverénny Jonathan Quick, ktorý bol stavebným kameňom víÅ¥azstva „Kráľov” v minuloročnom play-off.  Veľkú kvalitu má aj Jonathan Bernier, ktorý by bol v slabších tímoch veľkou hviezdou. 

Obrancovia: Drew Doughty, Drew Drewiske, Alec Martinez, Rob Scuderi, Vjačeslav Vojnov, Jake Muzzin, Matt Greene, Willie Mitchell

Brankárom bude pomáhaÅ¥ jedna z najkvalitnejších obrán v NHL, ktorej hlavnou osobnosÅ¥ou je 22-ročný bek Drew Doughty, ktorý patrí medzi top favoritov na zisk Norrisovej trofeje v najbližších rokoch. Je to vodcovská osobnosÅ¥ defenzívy Kings a jeho výkony budú pre LA mimoriadne dôležité. 

Ľavé krídla: Simon Gagne, Kyle Clifford, Dustin Penner, Dwight King
Centri: Jeff Carter, Anže Kopitar, Jarret Stoll, Mike Richards, Brad Richardson, Trevor Lewis, Colin Fraser
Pravé krídla: Dustin Brown, Justin Williams, Anthony Stewart, Jordan Nolan


V LA je mimoriadne silný dôležitý post stredných útočníkov, kde hrajú také esá ako Jeff Carter, Mike Richards či Anže Kopitar. Kapitán Kings je ale stále zapísaný na listine zranených hráčov. Okrem toho je možné, že Carter strávi značnú časÅ¥ sezóny na poste krídla, s ktorým majú obhajcovia Stanley Cupu problémy. Tento post tak možno budú v priebehu sezóny riešiÅ¥ zaujímavým trejdom. 

VyhraÅ¥ Stanley Cup je Å¥ažké, no obhájiÅ¥ prvenstvo ešte Å¥ažšie. Los Angeles budú pod väčším drobnohľadom ako minulú sezónu, v ktorej triumfovali ako ôsmy tím svojej konferencie. Otázne je ako sa hráči vyrovnajú s tlakom médií a očakávaniami domácich fanúšikov. Dôležité ale je, že káder víÅ¥aza Stanley Cupu 2012 ostal pokope, v mužstve nechýbajú lídri a to by sa malo prejaviÅ¥. 

3. miesto: Boston Bruins 

Brankári: Tuukka Rask, Anton Chudobin

Rozhodnutie Tima Thomasa vynechaÅ¥ túto sezónu potešilo hádam iba čakateľa na post jednotky v Bostone Tuukka Raska. Ide o perspektívneho brankára, ktorý má veľmi veľký potenciál zaradiÅ¥ sa medzi úzku špičku gólmanov v NHL. V predchádzajúcich ročníkoch vždy keď sa dostalna ľad predviedol spoľahlivé výkony, čoho výsledkom bolo 23 odchytaných duelov so štatistikami 2,05 inkasovaných gólov za zápas a 92,9% úspešnosti zákrokov. 

Obrancovia: Johnny Boychuk, Zdeno Chára, Dennis Seidenberg, Andrew Ference, Adam McQuaid, Doughie Hamilton, David Warsofsky, Aaron Johnson

Obrana „medveďov“ patrí medzi najlepšie vo Východnej konferencii. Lídrom defenzívy bude ako inak najvyšší hokejista v NHL náš Zdeno Chára, ktorý už roky patrí medzi najlepších bekov súÅ¥aže. V tejto sezóne by sa mal staÅ¥ jedným z učiteľov 19-ročného talentovaného Dougieho Hamiltona, do ktorého vkladá manažment Bruins veľké nádeje. 

Ľavé krídla: Milan Lucic, Daniel Paille, Chris Bourque, Brad Marchand, Lane MacDermid
Centri: Patrice Bergeron, David Krejčí, Gregory Campbell, Chris Kelly, Marc Savard
Pravé krídla: Rich Peverley, Nathan Horton, Tyler Seguin, Shawn Thornton

Ofenzívna sila Bostonu vzbudzuje rešpekt a to ešte Bruins chýba dlhodobo zranený Marc Savard, ktorý maródi s otrasom mozgu. Mená ako Lucic, Marchand, Bergeron, či Seguin znamenajú v Zámorí veľa. Je tomu už rok a pol, čo sa Boston radoval z víÅ¥azstva Stanley Cupu, no káder je takmer identický, čo zohrá v skrátenej sezóne dôležitú úlohu. Kľúčom k úspechu bude predovšetkým spoľahlivá obrana a ak sa bude Raskovi dariÅ¥, môžeme s Bostonom počítaÅ¥ až do neskorej fázy play-off.  

2. miesto: New York Rangers

Brankári: Henrik Lundqvist, Martin Biron 

Henrik Lundqvist patrí medzi najlepších brankárov súÅ¥aže, čo roky potvrdzuje stabilnými výkonmi bez väčších výkyvov. DopĺňaÅ¥ ho bude Martin Biron, ktorý je veľmi solídna brankárska dvojka s porciou skúsenosti na nezaplatenie. O kvalitu v bránkovisku sa tak generálny manažér Glen Sather nemusí obávaÅ¥. 

Obrancovia:
 Michael Del Zotto, Stu Bickel, Dan Girardi, Ryan McDonagh, Marc Staal, Anton Stralman, Steve Eminger, Matt Gilroy, Michael Sauer


Obrana Rangers je poskladaná najmä z mladých hráčov, no aj tak mužstvo New Yorku patrí medzi dobre brániace tímy. Je to predovšetkým zásluha spoľahlivého Lundqvista a neodškriepiteľnej disciplíny v mužstve. Otázne je ako sa menšia skúsenosÅ¥ zadných radov prejaví v play-off.  

Ľavé krídla: Carl Hagelin, Chris Kreider, Rick Nash, Mike Rupp, Taylor Pyatt
Centri: Brad Richards, Derek Stepan, Brian Boyle, Jeff Halpern
Pravé krídla: Marián Gáborík, Ryan Callahan, Aaron Asham, Brandon Segal


Príchodom Ricka Nasha z Columbusu Blue Jackets sa ofenzíva Rangers výrazne posilnila. Spoločne s Gáboríkom a Bradom Richardsom bude patriÅ¥ medzi najväčšie hviezdy klubu a vytvorí s nimi možno jeden z najofenzívnejších tímov ligy. Všetko ale za za predpokladu, že ich nezastaví tímová stratégia. Podstatné bude ako si Nash sadne s trénerom Johnom Tortorellom, ktorý sa nemazná ani so svojimi najväčšími hviezdami.  

Na papieri vyzerajú Rangers veľmi dobre. Otázne však je, koľko voľnosti bude Tortorella ochotný daÅ¥ svojim útočníkom. Minulú sezónu Jazdci predvádzali (predovšetkým v play-off) rýdzo defenzívny hokej, ktorým v určitých pasážach hry „zabíjali“ tento šport. Hráči ako Nash, Gáborík či Brad Richards potrebujú voľnosÅ¥, aby preukázali svoje schopnosti.

1. miesto: Pittsburgh Penguins

Brankári: Marc-Andre Fleury, Tomáš Vokoun

Marc-Andre Fleury je špičkový gólman, ktorý sa ale nedokáže vyhnúÅ¥ výkyvom formy. Tento problém generálny manažér Ray Shero vyriešil počas leta, keď do tímu priviedol skúseného ÄŒecha Tomáša Vokouna. Bránkovisko Pittsburghu preto vzbudzuje veľký rešpekt. 

Obrancovia: Kris Letang, Paul Martin, Brooks Orpik, Matt Niskanen, Ben Lovejoy, Robert Bortuzzo, Deryk Engelland, Simon Despres

Obrana Pittsburghu na papieri nevzbudzuje veľký dojem, no napriek tomu je solídna. Letang patrí medzi širšiu špičku bekov NHL, Martin, Orpik a Niskanen sú spoľahliví beci a ak k nim prirátame čoraz zlepšujúceho sa Engellanda defenzívna šestica sa zdá byÅ¥ kvalitnejšia ako pred rokom. Kľúčovým obrancom „Pens“ sa však budú musieÅ¥ vyhýbaÅ¥ zranenia. 

Ľavé krídla: Matt Cooke, Taner Glass, Tyler Kennedy, Chris Kunitz, Eric Tangradi
Centri: Sidney Crosby, Jevgenij Malkin, Brandon Sutter, Dustin Jeffrey, Joe Vitale
Pravé krídla: Pascal Dupuis, James Neal, Craig Adams


Útočnej sily “Tučniakov” sa boja všetky tímy z NHL. Keď ku geniálnej dvojici Malkin - Crosby prirátame obávaného strelca Jamesa Neala a hráčov ako Kennedy, Kunits či Dupuis, ktorí vedia streliÅ¥ gól v dôležitých momentoch, musíme zaradiÅ¥ útok Pittsburghu medzi najnebezpečnejšie v lige. 

Pittsburgh je ofenzívnym mužstvom, ktoré svojou hrou baví nielen svojich skalných priaznivcov. Ak útok na čele s Crosbym a Malkinom dokáže kompenzovaÅ¥ svojimi gólmi možno trochu slabšiu obranu, Pens môžu bojovaÅ¥ o najcennejšiu trofej. Crosby a Malkin ale musia byÅ¥ zdraví a to je minimálne v prípade kapitána Kanady otázne.

zdroj: www.nhl.com


Autor: StrihymaRUKUHORE | Komentářů: 0 | Zhlédnutí: 664
Komentáře
Prozatím nikdo neokomentoval, buďte proto první!
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
slt 22:56
kkti
slt 22:56
_&*?_i
neon 12:40
8)
ono 12:36
pič.us
ono 12:35
findus %##^?
ono bobula sucha obluda
ono 12:31
@ stinx [13:44]: predáva nudes cez pokec
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D