u2_logo es.sk_logo
Super Meat Boy [recenze]
Super Meat Boy [recenze]
Přidáno dne: 17.01.2013

Doktor Fetus vám unesl vaší milovanou Bandage Girl – a to nemÄ›l dÄ›lat! V kůži, no spíše v mase Super Meat Boy-e se vydáváte na strnitou cestu za svoji láskou, bÄ›hem které na vás bude číhat nÄ›kolik pastí – od pil počínaje, až po zlé a hlavnÄ› ostré vÄ›tráky, které vám pomohou vyÅ™ešit a dokončit Å™adu levelů, ovšem na druhou stranu, pokud do nich krvelačnÄ› vlítnete, stane se z vás okamžitÄ› kus nedopečené sekané. PÅ™íbÄ›h není to hlavní, a tak jediné co nás může rozveselit a rozesmát, jsou občasné animace.

Když rage, tak poÅ™ádnÄ›!

VývojáÅ™i, kteÅ™í byli mimochodem jen dva, si Å™ekli, že vytvoÅ™í hru, která vás dokáže doslova vynervovat a vytlačit z vás sebemenší špetku radosti. První svÄ›t projdete celkem snadno, ovšem obtížnost se od dalších svÄ›tů stupňuje, a tak už zhruba v polovinÄ› 2. lokace (svÄ›ta) budete mít problémy udržet své nervy na uzdÄ›.


Velmi užitečný replay.

Když už jste po nÄ›kolika desítkách marných pokusů konečnÄ› dokončili jeden level, udÄ›lá vám dobÅ™e kupa masa, která se rozbÄ›hne ze stejného místa, postupem času vidíte jak krvelačnÄ› všichni umírají a jenom jeden se dostane do zdárného konce. Ze začátku si této „funkce“ ve hÅ™e moc nevšímáte, ovšem pozdÄ›ji je velmi legrační, jak se milión Super Mas rozbÄ›hne a pomalu končí v nemilostných pastích.

Nejde to s masem, půjde to s nÄ›kým jiným!

Celá hra jde projet s našim milovaným Super Masátkem, ovšem může se stát, že nÄ›jaký nervy drásající level vám prostÄ› udÄ›lat nepůjde. VývojáÅ™i počítali i s tímto bodem, a proto ve hÅ™e vytvoÅ™ili jakési náplasti, které patÅ™í již naši zmínÄ›né lásce a jsou umístÄ›ny libovolnÄ› po určitých levelech. Na první pohled už vám musí být jasno, že cesta k získání tÄ›chto náplastí nebude vůbec snadná – dokonce je ještÄ› těžší, než nÄ›které samotné levely.

Ovšem je zde ještÄ› jeden způsob, jak můžeme získat nÄ›jaké postavy. Tím způsobem jsou warp-zóny, které jsou stejnÄ› jako náplasti pouze v nÄ›kterých levelech a po určitém čase zmizí. Warp-zóny jsou místa, do kterých pokud vlezeme, tak se automaticky „pÅ™esuneme“ do jiného svÄ›ta, vÄ›tšinou tyto svÄ›ty jsou pouze na 3 levely, máme omezený počet životů a jsou Å™ešeny pÅ™edevším v retro stylu. V tÄ›chto zónách hrajete za (vÄ›tšinou) jiné postavy, které mají i své speciální schopnosti.

Postav ve hÅ™e je vážnÄ› mnoho, za zmínku napÅ™íklad stojí Headcrab z Half-Life, nebo BIT TRIP RUNNER ze stejnojmenné hry.

Temnota je všude!

Myslel jsem si, že obyčejné levely jsou to nejtěžší, co mÄ› ve hÅ™e čeká – ovšem to jsem nevÄ›dÄ›l o Dark levelech. Tyto temné levely jsou podobné, ale o nÄ›co těžší jako levely v obyčejném svÄ›tÄ›. Temné levely se nám odemknou po dokončení daného levelu v normálním svÄ›tÄ›, a tak pokud si budete chtít zahrát hru úplnÄ› celou a mít vše splnÄ›no na 100%, musíte splnit všechny normální a temné levely, sesbírat všechny náplasti a nalézt a dokončit všechny warp-zóny. Na první pohled se to zdá jako vcelku jednoduchá vÄ›c, ale zdání klame. Ve skutečnosti je tento úkol doslova nemožný!

Klávesnice? Né dÄ›kuji, radÄ›ji Gamepad.

Ovladatelnost hry je na velmi kvalitní úrovni, ovšem jak sami vývojáÅ™i varují na samém začátku hry – bude lepší, pokud si každý hráč pÅ™ed spuštÄ›ním prvního levelu poÅ™ídí gamepad. Omezíte tak vyrváním nÄ›kolika tlačítek z vaší klávesnice a v nÄ›kterých chvílích za nÄ›j budete opravdu rádi.

Pozor!

Na konec bych vás chtÄ›l jenom upozornit, že pokud jste nervák, tak vám hned doporučuji si radÄ›ji vybrat hru nÄ›jakou jinou. Na druhou stranu pokud máte chladnou hlavu a rádi si trénujete mozek, tak vám tuto hru vÅ™ele doporučuji. Ovšem i ti nejvÄ›tší kliďasové se párkrát také zapotí a hlášky jako ,,kurv…, do prde…., je to maso normální?, to si snad dÄ›lá prde….!“ a podobné vám z pusy občas/často vyletí. 

 

KUPTE SI HRU!


Autor: br3ckl | Komentářů: 0 | Zhlédnutí: 1.016
Komentáře
Prozatím nikdo neokomentoval, buďte proto první!
Přidat Komentář
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Hledající Soupeře
Momentálně nikdo nehledá soupeře
Sponzor
Sázky na ligové zápasy
 › Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Dnešní turnaje
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Anketa
Hrajete Poker?
Ano

Ne

Celkem hlasů: 118Komentářů: 0
Shoutbox
slt 22:56
kkti
slt 22:56
_&*?_i
neon 12:40
8)
ono 12:36
pič.us
ono 12:35
findus %##^?
ono bobula sucha obluda
ono 12:31
@ stinx [13:44]: predáva nudes cez pokec
kov1 21:40
Zdarec hošiiii. po 10 letech jsem se lognul :D